Arkiv for October, 2009

Mattsetting blant amatører

Når en spiller sjakk på det amatørmessige nivået jeg opererer på, er det nesten ingen grenser for hvilke tabber man kan gjøre. Jeg har selv flere ganger utført trekk som jeg har sittet og vært kjempefornøyd med helt til motstanderen setter meg matt i ett trekk. Her er en liten samling av de partiene hvor jeg raskest har satt motstanderen matt. Det er ikke nødvendigvis fordi jeg har spilt særlig godt, snarere fordi motstanderen har oversett noe viktig. Les mer… »

Dream Theater @ Oslo Spektrum 26/9-2009

Jeg har i mange år vært fascinert av musikken til Dream Theater. Bandet har spilt noen ganger før i Norge, uten at jeg har hatt anledning til å være til stede. Sist helg var de tilbake, denne gang i følge med tre andre band i forbindelse med turneen Progressive Nation 2009. Les mer… »

Iam.no – et personvernproblem?

Vi som fulgte litt med på vinteridrett på 90-tallet, husker alpinisten Finn Christian “Finken” Jagge, som blant annet tok gullmedalje i slalåm under OL i Albertville i 1992. Etter at han la opp som alpinist i 2000, har vi imidlertid ikke hørt så mye om ham. Nå om dagen er det hans kone, Trine-Lise Jagge, som skaffer seg oppmerksomhet i media. Hun er oppført som daglig leder i firmaet I’m International, som står bak den kontroversielle internett-tjenesten Iam. Les mer… »