Arkiv for September, 2009

Dagens feature – Photomerge

Som den nerden jeg er, lar jeg meg fort begeistre av nyttige features som jeg plutselig oppdager i programvaren jeg tar i bruk. Adobe Photoshop er et program hvor dette ofte skjer. Selv om jeg har hatt det installert i en årrekke, legger jeg stadig merke til nye ting, og denne gangen er det funksjonen Photomerge som er tema. Les mer… »

Ippočohkka, 26/8-2009

Helt siden tidlig i vår hadde jeg sett meg ut noen aktuelle toppturer i løpet av årets ferietur til Narvik. En av dem var Ippočohkka (1727 moh), et av de høyeste fjellene i Narvik kommune. De eneste høyere toppene er Huinnarčohkka (1788 moh) og 3-4 av toppene i Storsteinsfjell-massivet (opp til 1894 moh). Onsdag 26. august, dagen før vi skulle ta fatt på hjemturen, fikk jeg endelig godværsdagen jeg hadde ventet på. Les mer… »

Bumarka, august 2009

En av planene for årets sommerferie var å campe noen dager i telt i Skårvassbotn i Ballangen. Grunnet ustabilt vær valgte vi i siste liten å droppe dette til fordel for en hyttetur på Grytøya utenfor Harstad. Når det regner kraftig flere ganger i døgnet, er det tross alt litt mer komfortabelt å ha ei hytte å krype inn i og en ovn å fyre i enn å ligge i en sovepose og høre på regn som trommer mot teltduken. Les mer… »

Prispåslag?

Rett før ferien i år var jeg innom en bedrift som fører verktøy, byggevarer og lignende artikler på Lillehammer. Jeg manglet en del til sentralstøvsugeren min, og hadde notert meg at denne bedriften fører det aktuelle merket. Les mer… »