Arkiv for July, 2009

Nevelfjell, 26/7-2009

Det har vært lite turaktivitet i juli måned, delvis på grunn av forefallende arbeid hjemme, og delvis på grunn av været. Denne helga hadde jeg og min samboer egentlig tenkt å pakke teltet i bilen og stikke opp i Jotunheimen, men nedbørsmengden som var meldt satte en stopper for slike planer. Les mer… »

Norddalen i Skjomen, 28/6-2009

Siste helga i juni 2009 var vi en liten tur nordpå. Hovedærendet var min mormors begravelse, men søndag ble det likevel tid til en liten tur ut i friluft. Vi begynte med å kjøre inn til Skjomdalen, og etter litt vurdering frem og tilbake, bestemte vi oss for å kjøre opp Norddalen og vandre opp til Lossi. Veien oppover Norddalen er ikke all verden kvalitetsmessig, men vi kom oss nå frem til startpunktet uten problemer. Det skulle imidlertid vise seg at denne suksessen ikke kom til å vare helt frem til mål. Les mer… »

Dialekt i skriftlig form

Mye og mangt har vært skrevet om bruk av dialekt i skriftlige media. Da jeg gikk på skolen, lærte vi at man aldri skulle skrive på dialekt, med to unntak – dersom dialekten er viktig for å understreke et poeng, eller dersom man skriver et personlig brev til en mottaker som aksepterer dialektbruk. Personlig syns jeg dette er helt greie retningslinjer, men jeg ser stadig oftere at folk velger å skrive på dialekt i andre sammenhenger enn de som er “tillatt”. Spesielt på nettet vises dette godt, for her kan hvem som helst uttrykke seg fritt. Les mer… »

Programmering-kategorien

Datamaskiner og lignende elektronikk har alltid tiltrukket meg. Som liten hadde jeg en spillkonsoll av typen Philips Videopac G7000 (også kjent som Magnavox Odyssey2), og på 10-årsdagen min fikk jeg en Commodore 64 av min mor og min stefar. Den ble i grunnen også mest brukt til spilling, men siden den i motsetning til G7000’en hadde et noenlunde ordentlig operativsystem, tilbød den et mye større utforskingspotensiale. Det var her min interesse for datateknologi startet, og den ledet til slutt frem til både utdannelsen og jobben jeg den dag i dag har. Les mer… »

Sjakk-kategorien

Helt fra jeg var liten har jeg vært glad i brettspill. Det ga meg en slags intellektuell stimulanse som var vanskelig å finne andre steder. Enkle spill som Ludo, Stigespill, Kinasjakk og Yatzy spilte jeg lenge før jeg begynte på skolen, og etterhvert fikk jeg opp øynene for litt mer kompliserte spill som Monopol og Talisman. Les mer… »

Religion-kategorien

Finnes det en Gud? Hva er i så fall “Gud”? Skapte “Gud” verden og menneskene i den, eller er det menneskene som har skapt “Gud”? Dette er interessante spørsmål, som mange mennesker bruker mye tid på. Les mer… »

Friluftsliv-kategorien

Nesten helt siden jeg lærte å gå, har jeg vært glad i å vandre i skog, mark og fjell. Min gamle bestemor var flink til å ta meg med ut på tur, og hytta som oldefar i sin tid bygde ble flittig brukt. Den sto ved Melkevannet i Ballangen, og naturlig nok var det i de traktene jeg hadde mange av mine første naturopplevelser. Bestemor hadde funnet sitt paradis ved Melkevannet, og oppholdt seg der så ofte hun kunne nesten helt frem til hun brått døde i juni 2009. Det er nok først og fremst henne jeg kan takke for at jeg lærte å sette slik pris på å ferdes i naturen. Les mer… »

Musikk-kategorien

Musikk er noe som har opptatt meg siden jeg var liten. Har alltid hatt en liten hobbymusiker i meg, og som barn gikk jeg mer eller mindre konstant og nynnet på mine egne melodier. Litt for mange spydige slengbemerkninger gjorde at jeg skammet meg over det, og først etter at jeg var konfirmert, turte jeg å gjøre et forsøk på å beherske et instrument. Valget falt da på gitar, en Squier Stratocaster som jeg har den dag i dag. Har aldri gjort noe seriøst ut av musikken, men har fortsatt gitaren stående lett tilgjengelig slik at jeg kan klunke litt på den hver gang jeg føler for det. Les mer… »

Ny blogg

Etter å ha tatt ned den gamle slitne websida jeg hadde liggende her, følte jeg at det kunne vært greit å ha en mulighet til å legge ut tanker, ideer og bilder når jeg av og til får ånden over meg. Prøvde først med webhotellets egen bloggfunksjonalitet, men den føltes veldig begrensende. WordPress ser ut til å være akkurat det jeg så etter både med tanke på brukervennlighet og fleksibilitet. Les mer… »